Δοκιμές MotoGP στην πίστα της Catalunya ενόψει TT Assen

Οι Ισπανοί αναβάτες της Repsol Honda Team ήταν εξίσου γρήγοροι στην Ρ1 και Ρ4 αντίστοιχα, με τον Marc Marquez να πραγματοποιεί 82 γύρους και τον Dani Pedrosa 53, ενώ επικεντρώθηκαν στις ρυθμίσεις των μοτοσικλετών τους για τον επόμενο αγώνα στην πίστα ΤΤ Assen.

Ο Cal Crutchlow με την ομάδα της LCR Honda δούλεψε την γεωμετρία, τα ηλεκτρονικά και την ανάρτηση της μοτοσικλέτας στην προσπάθειά τους να επιδιορθώσουν τα προβλήματα που προέκυψαν στον αγώνα, ολοκληρώνοντας την δοκιμή στην έκτη θέση με 60 γύρους παρά την πτώση που υπέστη στην στροφή 10.

Στην ομάδα EG 0,0 Marc VDS, ο Tito Rabat τερμάτισε ένατος πραγματοποιώντας 59 γύρους στην προσπάθειά του να ρυθμίσει το πλαίσιο, ενώ ο συναθλητής του Jack Miller που τερμάτισε στη δωδέκατη θέση με 52 γύρους επικεντρώθηκε στην μπροστινή  ανάρτηση.

Η Movistar Yamaha είχε δύο νέα πλαίσια, με τους αναβάτες της να δοκιμάζουν το ένα μετά το άλλο. Ο Maverick Viñales ολοκλήρωσε την δοκιμή στη δεύτερη θέση, πραγματοποιώντας 81 γύρους, ενώ ο Valentino Rossi τερμάτισε δέκατος μετά από 71 γύρους. Ο Viñales δοκίμασε επίσης και ένα νέο φέρινγκ.

Ο Johann Zarco βγήκε στην πίστα το μεσημέρι καθώς η ομάδα της Monster Yamaha Tech 3 είχε επικεντρωθεί στην ανάρτηση και τις ρυθμίσεις. Ο Γάλλος πραγματοποίησε 33 γύρους τερματίζοντας στην έβδομη θέση, ενώ ο συναθλητής του Jonas Folger έκανε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο ολοκληρώνοντας 42 γύρους. Ο Γερμανός δοκίμασε ένα νέο πλαίσιο, ωστόσο θα παραμείνει με αυτό που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα.

Η Aprilia Racing Team Gresini επικεντρώθηκε κυρίως στο μπροστινό τμήμα της μοτοσικλέτας. Στόχος του Sam Lowes ήταν να αποκτήσει αυτοπεποίθηση κατά το φρενάρισμα, ενώ ο Aleix Espargaro δούλεψε για τη μεγιστοποίηση ενός από τα ισχυρότερα σημεία της μοτοσικλέτας του. Ο Espargaro δοκίμασε για μερικούς γύρους και μια νέα εξάτμιση και ολοκλήρωσε την ημέρα στην πέμπτη θέση μετά από 48 γύρους.

Ο Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) πραγματοποίησε 28 γύρους και στη συνέχεια σταμάτησε καθώς αισθάνθηκε κάποιο πόνο στο αριστερό του ώμο. Ολοκλήρωσε την ημέρα στην ενδέκατη θέση ενώ ο συναθλητής του Scott Redding τερμάτισε όγδοος μετά από 59 γύρους.

Ο Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) συμμετείχε στη δοκιμή, μετά τον τραυματισμό που υπέστη και επικεντρώθηκε στην εκ νέου προσαρμογή του, ενώ ο συναθλητής του Andrea Iannone δούλεψε κυρίως τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας του. Ο Sylvain Guintoli, που αντικατέστησε τον Rins συμμετείχε επίσης στην δοκιμή με το εργοστάσιο Hamamatsu.

Η Red Bull KTM Factory Racing αναλώθηκε στην δοκιμή του πλαισίου τους συγκρίνοντας το με αυτό της προηγούμενης έκδοσης. Ο Pol Espargaro τερμάτισε στην δέκατη τρίτη θέση μετά από 75 γύρους, ενώ στην δοκιμή συμμετείχε και ο Mika Kallio, καθώς ο Bradley Smith αναρρώνει από έναν τραυματισμό στο δάχτυλό του.

Γκαλερί

[avatar user=”dn” size=”200″ align=”right”]Συντάκτης: Δ.Ν.[/avatar]