Δοκιμές για Milwaukee Aprilia World SBK στη Jerez

Η ομάδα της Milwaukee Aprilia World Superbike, ολοκλήρωσε χθες την πρώτη ημέρα δοκιμών στην πίστα της Jerez. Η ημέρα αυτή παρεμποδίστηκε από τη βροχή, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Eugene Laverty και τον Lorenzo Savadori να πραγματοποιήσουν όσον το δυνατόν περισσότερους γύρους με τις Aprilia RSV4.

Ο Shaun Muir, επικεφαλής της ομάδας δήλωσε:

«Ήταν μια πολύ καλή ημέρα για εμάς, δεδομένου ότι ως επί το πλείστον ήταν βροχερή. Το εργοστάσιο πραγματοποίησε κάποιες ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις στο σασί και τον κινητήρα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς μας βοήθησε να διαχειριστούμε την μοτοσικλέτα με τον σωστό τρόπο. Ο Laverty είχε την πρώτη του εμπειρία με τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli, με τα οποία είχε καλή αίσθηση γεγονός το οποίο μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Δεν κυνηγήσαμε τους χρόνους, αλλά είχε κάποιες καλές στιγμές και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ήταν επίσης μια καλή μέρα για τον Savadori να οδηγήσει την μοτοσικλέτα του, καθώς δεν είχε γίνει καμία δοκιμή το 2016. Καταφέραμε να του βρούμε μια καλή ισορροπία με την μοτοσικλέτα, για το οποίο είναι ευχαριστημένος και κατάφερε να κάνει περίπου 35 γύρους που ήταν μεγάλη εμπειρία για τον ίδιο».

Ο Eugene Laverty δήλωσε:

«Ένιωσα πραγματικά υπέροχα που επέστρεψα με την RSV4. Έμεινα έκπληκτος με το πόσο γρήγορα εξοικειώθηκα με την μοτοσικλέτα μου, αν και η  πίστα ήταν συνεχώς βρεγμένη. Δεν στοχεύαμε σήμερα σε έναν ρυθμικό αγώνα, αλλά οι χρόνοι μου ήταν περίπου ίδιοι με της πίστας της Jerez και ήταν ευχάριστο. Ήταν υπέροχη η συνεργασία με την νέα ομάδα και είμαι εντυπωσιασμένος με το ποσό επαγγελματίες είναι. Επίσης γνώρισα τον νέο μου συναθλητή τον Savadori και μιλήσαμε για τις εμπειρίες μας με την RSV4 και πως θα δουλέψουμε με αυτήν».

Ο Lorenzo Savadori δήλωσε:

«Ήταν υπέροχο για μένα που οδήγησα και πάλι την μοτοσικλέτα τόσο σύντομα. Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα λόγω της βροχής, αλλά η αίσθηση πάνω στη μοτοσικλέτα ήταν καλή, ακόμη και στη βρεγμένη πίστα. Χάρηκα την συνεργασία μου με την ομάδα και νιώθω πολύ τυχερός που είμαι σε αυτήν. Εργάζονται πραγματικά πολύ σκληρά και ήταν καλό για μένα να μάθω πως λειτουργούν και τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ως συναθλητή μου τον Laverty. Έχει μεγάλη εμπειρία και είναι πολύ γρήγορος οδηγός, καθώς γνωρίζει πολύ καλά την μοτοσικλέτα και την ομάδα. Νομίζω ότι θα συνεργαστούμε πολύ καλά μαζί και ελπίζω να μπορέσουμε να συγκρίνουμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες».

Συντάκτης: Δ.Ν.