Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

• Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο τερμάτισε στη 2η θέση στο Grand Prix της Αραγονίας

• Έχοντας εκκινήσει από την 4η σειρά και τη 10η θέση, ο Ιταλός έκανε τον πιο θεαματικό αγώνα από όλους τους αναβάτες, επιστρέφοντας στο βάθρο μετά από δύο αγώνες

• Μία ακόμη Ducati στο βάθρο, αυτή του Τζακ Μίλλερ της Ducati Pramac

• Ο έτερος αναβάτης της Ducati, Ντανίλο Πετρούτσι, τερμάτισε στη 12η θέση

• Μετά και το 14ο γύρο του πρωταθλήματος, ο Ντόβι είναι δεύτερος στους αναβάτες, η Ducati δεύτερη στους κατασκευαστές ενώ η Mission Winnow Ducati πρώτη στις ομάδες

Πολύ καλή εμφάνιση για τη Ducati στο Grand Prix της Αραγονίας, 14ο γύρο του εφετινού MotoGP. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο τερμάτισε στη 2η θέση, ακολουθούμενος από το Τζακ Μίλλερ, αναβάτη της ομάδας Ducati Pramac. O Ντανίλο Πετρούτσι, δεύτερος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, τερμάτισε στη 12η θέση.

Ένα λάθος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σε δηλώσεις του, υποχρέωσε το Ντόβι να ξεκινήσει από την 4η σειρά στο grid και τη 10η θέση. Μέχρι τα μέσα του αγώνα ο Ιταλός είχε αναρριχηθεί σε απόσταση αναπνοής από την προπορευόμενη τριάδα. Σύντομα βρέθηκε στην 3η θέση για να κάνει μία ακόμα προσπέραση στον 21ο γύρο και να τερματίσει τελικά στη 2η θέση, ακολουθούμενος από το Μίλλερ.

Ο Πετρούτσι ξεκίνησε από την 5η σειρά, ανέβηκε έως και 9ος μέσα σε μόλις οκτώ γύρους αλλά τελικά η επιλογή της σκληρής γόμμας για το πίσω ελαστικό, μάλλον του κόστισε. Προς το τέλος του αγώνα υποχώρησε αρκετά, για να τερματίσει τελικά στη 12η θέση.

Μετά και την Αραγονία, ο Ντοβιτσιόζο παραμένει στη 2η θέση του πρωταθλήματος αναβατών με 202 βαθμούς (προηγείται ο Μάρκεθ, νικητής χθες με 300), ενώ ο Πετρούτσι υποχώρησε πάλι στην 4η θέση με 155, συνεχίζοντας μια ιδιόρρυθμη μάχη με τον Άλεξ Ρινς (156 βαθμοί). Η Ducati παραμένει στη 2η θέση στους κατασκευαστές ενώ η Mission Winnow Ducati είναι πρώτη στις ομάδες.

Το MotoGP μεταφέρεται για περίπου ένα μήνα στη ζώνη Ασίας-Ειρηνικού, όπου θα διεξαχθούν τέσσερις γύροι. Πρώτος από αυτούς το Grand Prix της Ταϊλάνδης, το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου.

*Δελτίο Τύπου Ducati Hellas (Kosmocar)