Διπλή νίκη για τον Rea στον πρώτο αγώνα του WorldSBK 2017

Η έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike 2017 αποδείχθηκε εξαίρετη για τον Jonathan Rea και την ομάδα της Kawasaki Racing με την κατάκτηση μιας διπλής νίκης στην πίστα Phillip Island.

Σε μια υπέροχη μάχη που εξελίχθηκε στον τελευταίο γύρο του αγώνα Κυριακής μεταξύ τεσσάρων αναβατών, ο Rea κατάφερε να προηγηθεί και πάλι με τους αναβάτες της Aruba.it Racing – Ducati Chaz Davies να τον ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα και τον Alex Lowes αναβάτη της Pata Yamaha WorldSBK Team να κατακτά την τέταρτη θέση.

Ο Xavi Fores αναβάτης της BARNI Racing Team τερμάτισε στην πέμπτη θέση, ενώ ο Tom Sykes αναβάτης της Kawasaki Racing Team ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έκτη θέση της κατάταξης. Ακολούθησαν οι Michael van der Mark αναβάτης της Pata Yamaha Official WorldSBK Team και Leon Camier αναβάτες της MV Agusta Reparto Corse στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, ενώ οι Lorenzo Savadori και Eugene Laverty αναβάτες της Milwaukee Aprilia συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Jordi Τόρες αναβάτης της Althea BMW Racing Team βρέθηκε εκτός πίστας λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στον γύρο προθέρμανσης, ενώ ο Nicky Hayden αναβάτης της Red Bull Honda World Superbike Team υπέστη μια πτώση μετά από 14 γύρους, όπως επίσης και οι Riccardo Russo αναβάτης της Guandalini Racing και Ayrton Badovini αναβάτης της Grillini Racing Team.

Ο Alex Lowes δήλωσε:

«Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έχω βελτιωθεί σε ορισμένους τομείς. Ήμουν πολύ κοντά σήμερα, ιδιαίτερα στους τελευταίους γύρους του αγώνα, όμως δεν κατάφερα. Θα πρέπει να προχωρήσω πιο δυναμικά στην Ταϊλάνδη όπου θα πρέπει να αγωνιστούμε πολύ σκληρά για να βρεθώ στην ίδια θέση που ήμουν αυτό το Σαββατοκύριακο.»

Ο Chaz Davies δήλωσε:

«Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες βελτίωσης, χωρίς βαθμούς και βάθρα, ειδικά με τους νέους κανόνες. Παρόλα ταύτα είμαι απογοητευμένος που δεν κατέκτησα την νίκη. Φεύγοντας από εδώ ως ο δεύτερος καλύτερος, όσον αφορά τους βαθμούς, νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος. Νομίζω ότι τα πήγαμε καλά κατά τη διάρκεια της δοκιμής και τον αγώνα του Σαββατοκύριακου και μπορούμε να προετοιμαζόμαστε για τους επόμενους αγώνες της σεζόν.»

Συντάκτης: Δ.Ν.