Η Ανδαλουσιανή αναβάτης Andrea Sibaja θα κάνει το ντεμπούτο της στη διεθνή σκηνή, το Σαββατοκύριακο στην πίστα Motorland Aragon, ως wildcard στην κατηγορία World Supersport 300 με την ομάδα Deza-Córdoba Patrimonio de la Humanidad.

Η 24χρονη Sibaja που εντυπωσιάζει με την συμμετοχή της σε κάθε κατηγορία, την περασμένη σεζόν κατέκτησε την δεύτερη θέση στο FIM CIV Repsol 600 Women’s Cup, παρά τον τραυματισμό που είχε υποστεί, ενώ το 2014 αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα περιφερειακή πρωταθλήτρια.

Η Andrea Sibaja δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένη. Εργαζόμαστε για αυτό το project εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχουμε πολλές δυνατότητες, οπότε μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση ήμουν πολύ νευρική. Πριν λίγο καιρό ξεκίνησα να αγωνίζομαι και ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμμετάσχω σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς που με υποστήριξαν, όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν και φυσικά την ομάδα DEZA με τη βοήθεια της οποίας κατέκτησα την νίκη την περασμένη σεζόν. Έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να αγγίξω αυτό το όνειρο, τόσο στο γυμναστήριο όσο και με τον φυσιοθεραπευτή μου για να συνεχίσω να αγωνίζομαι υπό τις καλύτερες συνθήκες.»

Story: Σταύρος Κρασσάς