Η Τσεχική κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών μοτοσικλετών Midalu, ξεκίνησε την παραγωγή του εξακύλινδρου FGR Midalu 2500 V6, που παρουσιάστηκε στην φετινή INTERMOT και το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά.

Η Midalu αποτελείται από έναν κινητήρα V6, 2.500 κυβικών, ισχύος 240 ίππων και μέγιστης ροπής 160Nm. Ο κινητήρας των 252 κιλών περιβάλλεται από ένα βαρύ σωληνωτό πλαίσιο σε χωροδικτύωμα, που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα. Επίσης διαθέτει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Ohlins, φρένα Brembo αγωνιστικών προδιαγραφών και τεχνικά επεξεργασμένο ψαλίδι αλουμινίου.

Η πρωτότυπη Midalu 2500 V6 σχεδιάστηκε από τον Stanislav Hanus και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια. Οι νέες μοτοσικλέτες θα είναι εξατομικευμένες σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κάθε ιδιοκτήτη.

Η εταιρεία έχει τις ρίζες της στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν ξεκίνησε την παραγωγή μοτοσικλετών 125 και 200 κυβικών με το όνομα PERTI. Από την δεκαετία του ’90, η εταιρεία κατασκευάζει μοτοσικλέτες (κυρίως αγωνιστικές) κάτω από το έμβλημα FGR.

Συντάκτης: Σταύρος Κρασσάς

 

Γκαλερί