Δεύτερη νίκη για τον Alex Marquez στη Moto2

Η ομάδα της EG 0,0 Marc VDS γιόρτασε τον 250ο της αγώνα στο Catalan GP 2017, με τον Alex Marquez να πετυχαίνει την δεύτερη νίκη στην πίστα της Barcelona-Catalunya, ενώ στην γραμμή του τερματισμού τον ακολούθησαν οι Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) και Tom thi (CarXpert Interwetten) κατακτώντας την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Marquez έπειτα από μια εκπληκτική εκκίνηση πήρε το προβάδισμα, ακολουθούμενος από τους Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS), Pasini, Lüthi και Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo). Στην πορεία του αγώνα ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε να βελτιώσει το προβάδισμά του κατά τέσσερα δευτερόλεπτα, ενώ οι Pasini, Morbidelli και Lüthi είχαν επιδοθεί σε μια μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Ο νικητής του Mugello, Pasini κατάφερε να απομακρυνθεί από τους υπόλοιπους, ο Lüthi πέρασε στην τρίτη θέση ενώ ο Morbidelli μετέβη στην έκτη θέση καθώς προσπεράστηκε αρχικά από τον Oliveira και στη συνέχεια από τον Lorenzo Baldassarri (Forward Racing Team). Ο Pasini κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό του μέχρι το τέλος του αγώνα κατακτώντας την δεύτερη θέση στο βάθρο, ακολουθούμενος από τους Lüthi, Oliveira και Baldassarri που οριστικοποίησαν την πρώτη πεντάδα.

Ο Jorge Navarro (Federal Oil Gresini Moto2) πλησίασε απειλητικά τον Morbidelli για την διεκδίκηση της έκτης θέσης ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τον Ιταλό αναβάτη ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην έβδομη θέση. Στην όγδοη θέση βρέθηκε ο rookie Fabio Quartararo (Pons HP 40) με τον Xavi Vierge (Tech 3 Racing) να τον ακολουθεί στην ένατη παρά το γεγονός ότι απουσίασε από τον αγώνα στο Mugello λόγω τραυματισμού, ενώ ο Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia) συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Στους τελευταίους γύρους του αγώνα ο Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia) κατάφερε να περάσει στην ενδέκατη θέση στην οποία και τερμάτισε, ακολουθούμενος από τους Simone Corsi (Speed Up Racing), Isaac Viñales (BE-A-VIP SAG Team), Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46) και Andrea Locatelli (Italtrans Racing Team) που οριστικοποίησαν την πρώτη δεκαπεντάδα.

[avatar user=”dn” size=”200″ align=”right”]Συντάκτης: Δ.Ν.[/avatar]