Ο τελευταίος αγώνας του Isle of Man TT 2017, PokerStars Senior TT, ξεκίνησε με ένα δραματικό γεγονός, όταν ο Ian Hutchinson (Tyco BMW) υπέστη πτώση στο Milestone 27 και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με ένα σπασμένο μηριαίο οστό.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αγώνας να περιοριστεί από τους έξι σε τέσσερις γύρους και τον αναβάτη της Bennetts Suzuki, Michael Dunlop να κατακτά την 15η νίκη του στο IOM TT και την τρίτη στο Senior TT με διαφορά 13.3 δευτερόλεπτων μπροστά από τους Peter Hickman (BMW/Smiths Racing) και Dean Harrison (Kawasaki/Silicone Engineering) που κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Κατά την επανεκκίνηση του αγώνα ο Dunlop πήρε το προβάδισμα με διαφορά 1.5 δευτερολέπτων έναντι του Bruce Anstey, τον ακολούθησαν οι Harrison και Hickman στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Michael Rutter (BMW/Bathams SMT Racing) και James Hillier (Kawasaki/JG Speedfit Kawasaki).

Ο Dunlop κατάφερε να βελτιώσει το προβάδισμα από τον Ramsey κατά δύο δευτερόλεπτα, ο Hickman πέρασε στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Anstey, ο Rutter παρέμεινε στην πέμπτη θέση, ενώ την έκτη θέση κατέλαβε πλέον ο Conor Cummins (Honda/padgettsmotocycles.com) καθώς προσπέρασε τον Hillier.

Ο 28χρονος Βόρειο Ιρλανδός φτάνοντας στο Bungalow προσθέσει ακόμα ένα δευτερόλεπτο στο προβάδισμά του έναντι του Hickman ο οποίος με τη σειρά του βρισκόταν κατά 3.2 δευτερόλεπτα μακριά από τον Anstey. Οι Harrison, Rutter και Cummins εξακολουθούσαν να κρατούν τον ρυθμό από την τέταρτη έως την έκτη θέση, ενώ ο Josh Brookes (Norton) κατάφερε από την δωδέκατη θέση που βρισκόταν στο Ramsey να περάσει στην όγδοη στο Grandstand.

Στον δεύτερο γύρο στο Glen Helen, ο Dunlop παρέμενε στην πρώτη θέση με διαφορά πάνω από δύο δευτερόλεπτα , ο Harrison πέρασε στην τρίτη θέση ενώ ο Anstey στην τέταρτη. Ο Rutter παρέμενε στην πέμπτη θέση, ωστόσο ο Hillier μετέβη στην έκτη θέση παίρνοντας το προβάδισμα από τον Cummins.

Φτάνοντας στα pits στο τέλος του γύρου, ο Dunlop ηγείτο του αγώνα με διαφορά 9.2 δευτερολέπτων, ενώ ακολουθούσαν οι Hickman και Harrison στην δεύτερη και τρίτη θέση. Ο Anstey αποχώρησε από τον αγώνα στο Bedstead με την πρώτη εξάδα να συμπληρώνεται πλέον από τους Rutter, Hillier και Cummins, ενώ ο Brookes ανέβηκε στην έβδομη θέση.

Στον τρίτο γύρο στο Glen Helen, ο Hillier πήρε το προβάδισμα από τον Rutter, ο Brookes πέρασε στην έκτη θέση, ενώ ο Hickman κατάφερε να μειώσει την απόσταση από τον Dunlop κατά 7.3 δευτερόλεπτα.

Στον τέταρτο και τελευταίο γύρο του αγώνα, ο Dunlop τερμάτισε με διαφορά 13.3 δευτερολέπτων μπροστά από τους Hickman και Harrison, ενώ την πρώτη πεντάδα οριστικοποίησαν οι Hillier και Rutter.

Story: Σταύρος Κρασσάς