Βράβευση Παγκόσμιων Πρωταθλητών στο FIM Gala του Βερολίνου

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η απίστευτη πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, ήταν ο οικοδεσπότης της λαμπρής τελετής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλετών (FIM) της φετινής χρονιάς, με την αίθουσα εκδηλώσεων του Tempodrom να έχει την τιμή να υποδεχθεί 34 FIM Παγκόσμιους Πρωταθλητές, 11 FIM Ομάδες Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, 7 FIM Θρύλους και 3 special νικητές για το 2016.

Ο Marc Marquez, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP 2016, ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς παίρνοντας το μετάλλιο του μετά από μια απίστευτη σεζόν στην οποία κέρδισε τον πέμπτο του παγκόσμιο τίτλο και το τρίτο του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, στη διάρκεια των τεσσάρων season από το ντεμπούτο του.

Εξέχουσα θέση στη βραδιά είχαν επίσης ο Johann Zarco, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Moto2 2016 και ο Brad Binder,Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Moto3. Ο Zarco έλαβε το βραβείο του, καθώς έγινε ο πρώτος αναβάτης που υπερασπίστηκε τον τίτλο στη Moto2 μετά την είσοδό του το 2010 και ο πρώτος Γάλλος αναβάτης που κέρδισε πάνω από ένα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ο Binder κέρδισε μια θέση στη λαμπρή τελετή, καθώς διεκδίκησε τον πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από έναν απίστευτο αγώνα στην πίστα Motor Land Aragon.

Ο Lorenzo Dalla Porta κέρδισε ένα μετάλλιο για τη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων FIM CEV Repsol Moto3 στην πίστα Ricardo Tormo. Μεταξύ των άλλων παρευρισκόμενων βρέθηκε ο Πρωταθλητής του WorldSBK, Jonathan Rea, που έλαβε τον δεύτερο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike 2016, ενώ μαζί του βρέθηκε ο θρύλος του WorldSSP, Kenan Sofuoglu, που πήρε τον πέμπτο του τίτλο για το 2016.

Ο Marc Marquez δήλωσε:

«Έκανα κάποια λάθη το 2015 και όταν μαθαίνεις από αυτά αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με διαφορετικό τρόπο. Βρίσκομαι μαζί με υπέροχους ανθρώπους και μια υπέροχη ομάδα. Το σύνολο της μοτοσικλέτας δεν ήταν το καλύτερο αυτή τη χρονιά, αλλά τώρα έχουμε την preseason και πολύ δουλειά μπροστά μας».

Ο Johann Zarco δήλωσε:

«Το να διατηρήσεις τον τίτλο είναι πολύ πιο δύσκολο από το να τον κερδίζεις για πρώτη φορά. Όλοι οι αντίπαλοί μου ήθελαν να με κερδίσουν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το MotoGP και η δοκιμή ήταν καλή για να κατανοήσουμε καλύτερα τέτοιου είδους μοτοσικλέτες. Το MotoGP είναι ένα όνειρο».

Ο Brad Binder δήλωσε:

«Ήταν μια υπέροχη σεζόν. Η νίκη στη Jerez έδειξε ότι έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Συντάκτης: Δ.Ν.