Βελτιώνεται ο ρυθμός του Γιάννη Περιστερά στο Misano

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς, ο μόνος Έλληνας οδηγός μετά το 1996 που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας, σε αυτό των World Superbike στην κατηγορία WSSP300, συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στο τεστ που διοργάνωσαν Ιταλικές ομάδες στην πίστα του Misano. H ProGP Racing, η ομάδα με την οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αγωνίζεται στο Παγκόσμιο ο Έλληνας οδηγός, είχε ετοιμάσει την Yamaha R3 σε υψηλό επίπεδο, χάρις και στην προσθήκη από φέτος του έμπειρου Marco Canuti που θα είναι ο αρχιμηχανικός του Περιστερά.

Την πρώτη ημέρα του τεστ ο 17χρονος με τη βοήθεια του κόουτς Γιάννη Μπούστα, προσαρμόστηκε στις ρυθμίσεις της ομάδας πάνω στην R3 και ήταν πολύ δυνατός στο ρυθμό αγώνα, σημειώνοντας τον καλύτερο μέσο όρο γύρων στη δοκιμή, σε σχέση και με τον ομόσταυλό του Devis Bergamini, αλλά και με τον Mirko Gennai που έχει κερδίσει αγώνα του Παγκοσμίου.

Την δεύτερη ημέρα του τεστ η ομάδα επικεντρώθηκε στο ρυθμό αγώνα και δεν χρησιμοποίησε καινούργια ελαστικά, προτιμώντας να μείνει ο Περιστεράς με τα λάστιχα που είχαν συμπληρώσει αρκετούς γύρους. Ο Γιάννης σε κάποιες από τις περιόδους δοκιμών σημείωσε τον πρώτο χρόνο και κατάφερε να βελτιώσει το ρυθμό του ακόμη περισσότερο. Ο κόουτς Γιάννης Μπούστας και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Omar Menghi ήταν πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση και τη φυσική κατάσταση του οδηγού.

Τώρα η προετοιμασία συνεχίζεται στην Ελλάδα, ενόψει του πρώτου Αγώνα της χρονιάς που θα γίνει στο Άσσεν της Ολλανδίας στις 21-23 Απριλίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing

“Οι δοκιμές πήγαν πολύ καλά και κατάφερα – παρά το ότι δεν έβαλα καινούργια λάστιχα – να είμαι πολύ κοντά στον ταχύτερο γύρο των πρώτων και κυρίως να “βγάζω” το χρόνο μόνος μου στην πίστα, χωρίς τη βοήθεια του slipsteam, που βοηθάει πολύ στην κατηγορία μας. Ο νέος αρχιμηχανικός μου ο Μάρκο είναι εξαιρετικός και έχουμε δουλέψει το 2021 μαζί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα R3, πράγμα που βοήθησε στο να καταλαβαίνει αμέσως το τι χρειάζομαι στις ρυθμίσεις. Με τον Γιάννη Μπούστα έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά στη χειμερινή περίοδο και όλοι στην ομάδα μου είπαν ότι φέτος είμαι ένα επίπεδο πάνω από πέρυσι. Ξέρω καλύτερα όλες τις πίστες και ελπίζω ότι η χρονιά θα είναι καλή και θα είμαι συνέχεια στους βαθμούς και γιατί όχι να διεκδικήσω και το πρώτο μου βάθρο στο Παγκόσμιο”.

Την προσπάθεια υποστήριζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres.

¦ Δελτίο Τύπου Peristeras Moto Tyres ¦