Βάφτηκε στα μπλέ με τον Μανώλη Κρητικό ο φετινός τίτλος της MX2!

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

H Υamaha Μοτοδυναμική κατέκτησε το περασμένο Σαββατοκύριακο 4-5/6 τον πρώτο της φετινό τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στην Κοζάνη. Ο Μανώλης Κρητικός αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία ΜΧ2, συνεχίζοντας την κυριαρχία της Yamaha στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια.

Ο προτελευταίος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross πραγματοποιήθηκε στην αμφιθεατρική πίστα των Πετρανών στην Κοζάνη, με την Yamaha Μοτοδυναμική να έχει δυναμική παρουσία στους αγώνες, μέσα και έξω από την πίστα. Η κατάκτηση του πρόωρου τίτλου της  ΜΧ2 από τον Μανώλη Κρητικό, έγινε μέσα στο γιορτινό κλίμα των αγώνων που παρακολούθησε σημαντικός αριθμός θεατών.

Το πρωτάθλημα της ΜΧ2 άλλαξε χέρια αλλά όχι χρώμα. Παρέμεινε «μπλέ», συνεχίζοντας την πολυετή κυριαρχία της Yamaha μετά τους Γιάννη Τουρατζίδη και Δημήτρη Κοντολέτα. Ο Μανώλης Κρητικός έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου κερδίζοντας και τα δύο σκέλη στον αγώνα της Κοζάνης πετυχαίνοντας την πέμπτη του νίκη στους έξι φετινούς αγώνες του πρωταθλήματος.

Η πορεία του Μανώλη Κρητικού στους αγώνες motocross δεν ήταν εύκολη και στο παρελθόν είχε γνωρίσει αρκετές δύσκολες στιγμές με τραυματισμούς. H Yamaha Μοτοδυναμική ήταν πάντοτε στο πλευρό του νεαρού οδηγού στηρίζοντας τον στα δύσκολα, και έχει την ιδιαίτερη χαρά να βλέπει τις προσπάθειες του Μανώλη Κρητικού και της οικογένειας του να ανταμείβονται με την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην κατηγορία της ΜΧ2.

Τα συναισθήματα εναλλάσσονταν κάτω από τις μπλέ τέντες της Yamaha, με τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Γιάννη Τουρατζίδη να έχει ακόμα ένα άτυχο Σαββατοκύριακο με πτώσεις και τραυματισμούς, που δεν του επέτρεψαν να μετατρέψει το πρώτο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου σε ένα καλό τελικό αποτέλεσμα. H κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, και μια μικρή πτώση τον ανάγκασαν να προσπαθήσει πολύ για να βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος οι ατυχίες συνεχίστηκαν και έφεραν τον δύο φορές πρωταθλητή της ΜΧ2 στην πέμπτη θέση του σκέλους και στην έκτη του συνόλου. Η οικογένεια Τουρατζίδη μας έχει συνηθίσει σε διακρίσεις τα τελευταία χρόνια και η Κοζάνη δεν αποτέλεσε εξαίρεση με τον αδερφό του Γιάννη, τον Δημήτρη Τουρατζίδη να κερδίζει ακόμα έναν αγώνα στην κατηγορία ΜΧ2Τ  και να πλησιάζει ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του φετινού τίτλου της κατηγορίας.

Στην μεγάλη κατηγορία της ΜΧ1 οι οδηγοί την Yamaha Μοτοδυναμικής παρέμειναν στην πορεία των φετινών τους στόχων αντιμετωπίζοντας ένα δύσκολο αγωνιστικά Σαββατοκύριακο. Ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Κοντολέτας δεν είχε καλές εκκινήσεις και ταλαιπωρήθηκε στη δύσκολη πίστα της Κοζάνης, τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση του αγώνα. O Κοντολέτας συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να διατηρεί τις ελπίδες του για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Πολύ κοντά σε ακόμα ένα βάθρο βρέθηκε ο νεαρός Νίκος Λυρίου ξεκινώντας καλά και στις δύο εκκινήσεις, αλλά και αυτός αντιμετώπισε προβλήματα με πτώση στο πρώτο σκέλος και σημάδια κούρασης στο δεύτερο, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του αγώνα. Το καλύτερο αποτέλεσμα για την Yamaha στην κατηγορία έφερε ο Hristian Ilioski από την Π.Γ.Δ.Μ. πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και με δύο δεύτερες θέσεις κατέκτησε την δεύτερη θέση του αγώνα. Ο Ilioski δεν βαθμολογείται στο εθνικό μας πρωτάθλημα.

Πετυχαίνοντας δύο δεύτερες θέσεις ο Κων/νος Ντούζος κατάφερε να ανακτήσει τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας της κατηγορίας Quad, μένοντας όμως στη δεύτερη θέση πίσω από τον Martin Milev από την Βουλγαρία, που πάνω στην YFZ450 του κατέκτησε ακόμα έναν φετινό αγώνα.

Ο τελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2016 θα πραγματοποιηθεί στην πίστα τον Γιαννιτσών 25-26/06/2016, όπου η Yamaha θα διεκδικήσει ακόμα περισσότερους φετινούς τίτλους.