Αποτελέσματα WorldSSP 2017 Phillip Island

Μετά από ένα σύντομο αγώνα δέκα γύρων στην πίστα Phillip Island της Αυστραλίας, λόγω της πτώσης που υπέστη ο Robin Mulhauser αναβάτης της CIA Landlord Insurance Honda, ο Roberto Rolfo αναβάτης της Factory Vamag MV Agusta κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο FIM Supersport World Championship 2017.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Lucas Mahias αναβάτης της GRT Yamaha, στην τρίτη θέση ο Anthony West αναβάτης της GRT Racing-Yamaha ενώ οι Kyle Ryde αναβάτης της Kawasaki Puccetti Racing και Niki Tuuli αναβάτης της Kallio Racing Yamaha κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο μοναδικός Αμερικανός του World Supersport 2017 PJ Jacobsen τερμάτισε στην έκτη θέση αν και υπέστη ένα τεχνικό πρόβλημα πριν από την επανεκκίνηση του αγώνα, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Aiden Wagner αναβάτης της Gemar Team Lorini Honda, Kazuki Watanabe αναβάτης της Team Kawasaki Go Eleven, Nacho Calero αναβάτης της Orelac Racing VerdNatura Kawasaki και Lachlan Epis αναβάτης της Response RE Racing Kawasaki.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου, οι Jules Cluzel αναβάτης της CIA Landlord Insurance Honda και Federico Caricasulo αναβάτης της GRT Yamaha συγκρούστηκαν. Στη σύγκρουση ενεπλάκη και ο Alex Baldolini αναβάτης της Race Department ATK#25, γεγονός που τον κατέταξε στην δέκατη τρίτη θέση.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kenan Sofuoglu αναβάτης της Kawasaki Puccetti Racing δεν συμμετείχε στον αγώνα λόγω ενός τραυματισμού που υπέστη κατά την διάρκεια των δοκιμών, ενώ ευελπιστεί να επιστρέψει στον τρίτο γύρο της σεζόν που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην πίστα Motorland Aragon.

Συντάκτης: Δ.Ν.