Ανανέωση για τα BMW F 800 R και F 800 GT

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η BMW Motorrad αναβαθμίζει την πλούσια προϊοντική της γκάμα στη δημοφιλή μεσαία κατηγορία ανανεώνοντας την F 800 R roadster και το σπορ μοντέλο touring F 800 GT. Οι δικύλινδρες μοτοσικλέτες της BMW Motorrad ανέκαθεν κέρδιζαν τις εντυπώσεις, είτε στην οδήγηση στην πόλη, σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές, είτε με σπορ ή δυναμικό touring στυλ, με συνεπιβάτη και αποσκευές. Με τις τρέχουσες εκδόσεις, αυτό συμβαίνει περισσότερο από ποτέ.

Κύρια χαρακτηριστικά:
 • Προσαρμογή στους κανονισμούς EU4.
 • Νέας σχεδίασης τελικό εξάτμισης.
 • Σύστημα ‘Ride-by-wire’ (ηλεκτρικό γκάζι) για βελτιωμένη απόκριση και έλεγχο.
 • Riding Modes “Rain” και “Road” στο βασικό εξοπλισμό.
 • “Dynamic” Riding Mode για πιο σπορ οδηγικό στυλ, εργοστασιακή επιλογή.
 • Πίνακας οργάνων με νέα όργανα, ενδεικτική λυχνία MIL και ένδειξη επιλεγμένου riding mode.
 • Ζελατίνα με ματ λογότυπο μοντέλου (F 800 GT).
 • Νέο γαλβανισμένο λογότυπο μοντέλου με (F 800 GT).
 • Νέοι εντυπωιακοί, χρωματικοί συνδυασμοί:

F 800 R: Racing Red non-metallic, Blackstorm metallic, BMW Motorsport (Lightwhite non-metallic/Lupine Blue metallic/Racing Red non-metallic).

F 800 GT: Gravity Blue metallic matt, Lightwhite non-metallic, Blackstorm metallic.

 • Νέες εργοστασιακές επιλογές όπως ψηλότερο τιμόνι (F 800 R) και ζάντες “Design Option” (F 800 R).
 • Νέα Γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad, π.χ. σπορ HP σιγαστήρας.
Προσαρμογή στις προδιαγραφές EU 4 και σύστημα ‘ ride by wire ’ για βελτιωμένη απόκριση και νέα riding modes.

Ο υψηλής ροπής, υδρόψυκτος, 2-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 798 κυβ. εκ. εξακολουθεί να προσφέρει δυναμική επιτάχυνση και στα δύο μοντέλα. Αποδίδει 66 kW / 90 hp στις 8 000 σ.α.λ. Και ενώ η σπορ F 800 R έχει αλυσίδα τελικής μετάδοσης – όπως συνηθίζεται στην κατηγορία, η F 800 GT προσφέρει εξαιρετική μετάδοση με έναν οδοντωτό ιμάντα χωρίς απαιτήσεις συντήρησης, άριστα προσαρμοσμένη για πιο μακρινά ταξίδια με μοτοσικλέτα.

Οι μοτοσικλέτες πληρούν τις νέες προδιαγραφές EU4 για το 2017. Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το τελικό εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα. Στα πλαίσια της αναβάθμισης, o σπορ HP σιγαστήρας της Akrapovič έχει επίσης ανασχεδιαστεί και διατίθεται ως Γνήσιο Αξεσουάρ της BMW Motorrad.

Ένα σύστημα ‘ride-by-wire’ (ηλεκτρικό γκάζι) περνά τις εντολές του αναβάτη απευθείας από έναν αισθητήρα του grip στο σύστημα ελέγχου του κινητήρα και επομένως στην πεταλούδα του γκαζιού. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο ακριβής έλεγχος και βελτιωμένη απόκριση. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται η χρήση των νέων, riding modes του βασικού εξοπλισμού “Rain” και “Road” σε βρεγμένο και στεγνό δρόμο αντίστοιχα καθώς και του “Dynamic” mode για την υποστήριξη ενός πιο σπορ στυλ οδήγησης. Διατίθεται ως εργοστασιακή επιλογή.

Πίνακας οργάνων με νέες ενδείξεις και περισσότερες πληροφορίες.

Οι νέες F 800 R και F 800 GT διαθέτουν πίνακα οργάνων που περιλαμβάνει δύο αναλογικές ενδείξεις για το ταχύμετρο και το στροφόμετρο όπως πριν, αλλά και μία νέα οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Για το νέο model year 2017, μία λεγόμενη ενδεικτική λυχνία MIL (Malfunction Indicator Light) περιλαμβάνεται στα όργανα σύμφωνα με τις προδιαγραφές EU4. Υπάρχουν επίσης όργανα νέας σχεδίασης με βελτιωμένη αναγνωσιμότητα ενώ η οθόνη περιλαμβάνει πλέον περισσότερες πληροφορίες για τα riding modes.

Ανάδειξη προσωπικότητας με ανανεωμένους χρωματικούς συνδυασμούς.

Τρεις νέες χρωματικές προτάσεις χαρίζουν στις νέες F 800 R και F 800 GT μία πιο ξεχωριστή εμφάνιση.

Η μεταλλική απόχρωση Blackstorm τονίζει την αρρενωπή πλευρά της νέας F 800 R, ενώ η απλή Racing Red αναδεικνύει τον προηγμένο, δυναμικό χαρακτήρα της roadster. Οι αποχρώσεις της BMW Motorsport Lightwhite non-metallic/ Lupine Blue metallic/Racing Red non-metallic εκφράζουν δυναμικά τις σπορ φιλοδοξίες της F 800 R. Οι προαιρετικές ζάντες “Design Option” είναι βαμμένες σε απόχρωση της BMW Motorsport με μία διακοσμητική, κόκκινη γραμμή γύρω από το χείλος της στεφάνης.

Η Lightwhite non-metallic απόχρωση κάνει τη νέα F 800 GT εντυπωσιακά αθλητική και δυναμική, ενώ η Gravity Blue metallic matt της χαρίζει στιβαρότητα και αρρενωπότητα. Από την άλλη, η Blackstorm metallic αποπνέει μία ιδιαίτερη φινέτσα σε συνδυασμό με γκρι, διακοσμητικές επιφάνειες στα πλαϊνά ένθετα. Η υψηλή ποιότητα της F 800 GT υποστηρίζεται από το νέο γαλβανισμένο λογότυπο του μοντέλου στο πάνω τμήμα των πλαϊνών πάνελ. Διατίθεται ακόμη με μία νέα ζελατίνα με ματ λογότυπο F 800 GT που αναδεικνύει την πιο σοφιστικέ, κομψή εμφάνισή της.

Επέκταση γκάμας προαιρετικού εξοπλισμού.

Ένα νέο, ψηλότερο τιμόνι διατίθεται για τη F 800 R από το εργοστάσιο και αυξάνει την άνεση του αναβάτη. Σε συνδυασμό με μία χαμηλή σέλα, το νέο τιμόνι αποτελεί παράλληλα μία εργονομική εναλλακτική λύση για πιο κοντούς αναβάτες.

Η νέα F 800 R με ζάντες “Design Option” (εργοστασιακή επιλογή) θα προσελκύσει κυρίως όσους προτιμούν μία μοτοσικλέτα με εντυπωσιακή, σπορ εμφάνιση. Μία διακοσμητική, κόκκινη γραμμή γύρω από το χείλος της στεφάνης τονίζει τις σπορ, δυναμικές φιλοδοξίες της νέας roadster, παραπέμποντας στο στυλ της superbike BMW S 1000 RR.

Νέα Γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad για προηγμένο, εξατομικευμένο στυλ.

Με τη συνεχώς επεκτεινόμενη γκάμα των Γνήσιων Αξεσουάρ BMW Motorrad, η εξατομίκευση μιας μοτοσικλέτας BMW δεν υπόκειται σε κανένα σχεδόν περιορισμό. Η διευρυμένη γκάμα περιλαμβάνει πλέον αρκετά εντυπωσιακά εξαρτήματα για τις νέες F 800 R και F 800 GT. Για παράδειγμα, ένας σπορ ΗΡ σιγαστήρας νέας σχεδίασης διατίθεται για τις F 800 R και F 800 GT που εκτός από το συναρπαστικό, μπάσο ήχο εντυπωσιάζει και με τη σπορ σχεδίασή του. Το τελικό από ανθρακονήματα αποτελεί μία ακόμα ξεχωριστή τεχνική πινελιά.

Γκαλερί

F 800 R

F 800 GT