Ανακαίνιση της ιστορικής πίστας του Assen

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Το Assen είναι μια ιστορική πίστα και η μοναδική στην οποία διεξάγεται το Grand Prix Motorcycle Racing χωρίς διακοπή, από το 1949 που κατασκευάστηκε. Τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί διάφορες αλλαγές και έχει χάσει μέρος της μαγείας της, αλλά παραμένει πάντα η αγαπημένη πίστα στην καρδιά των οπαδών της.

Τώρα οι Ολλανδοί κατασκευαστές σχεδιάζουν τον εκσυγχρονισμό της, όχι σε ότι αφορά τη διάταξη της πίστας, αλλά τις κερκίδες. Συγκεκριμένα θα ανακαινιστούν οι κερκίδες στις στροφές 1, 8 και 9. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τώρα και να ολοκληρωθούν το 2021, με βάση τα σχέδια της LG Architects.

Οι περισσότερες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις κερκίδες που βρίσκονται στην στροφή 1, οι οποίες θα διατηρήσουν την χωρητικότητα τους (9.700 θεατές), αλλά θα διαθέτουν πιο άνετες θέσεις και χώρους για πώληση τροφίμων και ποτών. Στο υψηλότερο σημείο των κερκίδων θα υπάρξει ένας VIP χώρος που θα παρέχει θέα στο μεγαλύτερο μέρος της πίστας. Οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν εγκαίρως για το προγραμματισμένο GP στις 25 Ιουνίου. Από την στιγμή που θα ολοκληρωθούν, θα συνεχιστεί και ο εκσυγχρονισμός των κερκίδων και στις υπόλοιπες στροφές. Επίσης, πίσω από αυτές θα δημιουργηθούν χώροι ψυχαγωγίας που θα παρέχουν διάφορες δραστηριότητες στους θεατές.

Το Assen έχει ήδη ανακοινώσει την επέκταση του συμβολαίου της με την Dorna μέχρι το 2026.

Συντάκτης: Δ.Ν.

Γκαλερί