Αναδιαμόρφωση της πίστας Sepang

Όλοι οι αναβάτες του MotoGP γνωρίζουν πολύ καλά την πίστα της Sepang, καθώς  φιλοξενεί δοκιμές και τον χειμώνα, αυτή τη φορά όμως θα αντιμετωπίσουν μια λίγο διαφορετική διάταξη. Βασικός στόχος της εταιρείας Jarno ZaffellisDromo, η οποία είναι υπεύθυνη για την αναδιαμόρφωση της πίστας, ήταν να γίνει ασφαλέστερη, ταχύτερη και ομαλότερη, με αυξημένα και πιο σταθερά επίπεδα πρόσφυσης, καθώς και καλύτερη αποστράγγιση των νερών. Η μεγαλύτερη προσοχή δόθηκε στην κλίση της στροφής 15 (της τελευταίας που οδηγεί στην ευθεία), η οποία τροποποιήθηκε για τον σχηματισμό καναλιών σε περίπτωση βροχής, καθώς επίσης την μείωση της ταχύτητας μέσα στη στροφή και κατά συνέπεια τον έλεγχο της μέγιστης ταχύτητας που επιτεύχθηκε κατά μήκος της ευθείας.

Η αποστράγγιση σε όλη την πίστα, βελτιώθηκε επίσης σημαντικά, με τον ανασχεδιασμό κάποιων στροφών για την αλλαγή κατεύθυνσης των ρευμάτων νερού και την αποφυγή λιμναζόντων νερών στην πίστα. Επιπλέον τα σαμαράκια που έπλητταν την πίστα Sepang έχουν αφαιρεθεί και εξομαλυνθεί. Τα κράσπεδα έχουν επίσης τροποποιηθεί και ανακατασκευαστεί σε διάφορα σημεία της πίστας, ολοκληρώνοντας της θεαματικής της αναδιαμόρφωση. Τέλος οι στροφές 1, 4 και 9 έχουν επανασχεδιαστεί, προκειμένου να παρέχουν την βέλτιστη ασφάλεια σε δύο και τέσσερις τροχούς.

Το MotoGP θα επιστρέψει στη Διεθνή πίστα της Sepang στις 30 Οκτωβρίου, οπότε αναμένουμε να δούμε τους αναβάτες εν δράση!

Συντάκτης: Δ.Ν.

 

Γκαλερί