Αλλαγή κανονισμών για το WorldSBK από το 2017

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η Επιτροπή του Superbike που απαρτίζεται από τους κ.κ. Gregorio Lavilla, Takanao Tsubouchi, Rezsö Bulcsu, Daniel Carrera, Paul Duparc, Charles Hennekam και Scott Smart, στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στη Μαδρίτη, έκανε κάποιες αλλαγές στους Κανονισμούς των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων MOTUL FIM Superbike και Supersport για το 2017.

Αθλητικοί κανονισμοί

Μικρές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στους αθλητικούς κανονισμούς, κυρίως όσον αφορά τις έννοιες των σημαιών σήμανσης ή τις συμπεριφορές των αναβατών. Σε κάθε κατηγορία, θα διατίθενται δύο wildcards, για κάθε εκδήλωση και η προθεσμία για την υποβολή της κάρτας θα παραταθεί σε 90 ημέρες για τα event του εξωτερικού.

Ο σχηματισμός της περιοχής εκκίνησης για τον Race 2 θα αποφασίζεται πλέον από τα αποτελέσματα του αγώνα του Σαββάτου. Τα αποτελέσματα του Superpole θα συνεχίζουν να καθορίζουν τις θέσεις εκκίνησης για τους αναβάτες που τερμάτισαν στη 10η θέση ή χαμηλότερα, ωστόσο ο πρώτος στην περιοχή εκκίνησης θα καθορίζεται πλέον από τα αποτελέσματα του Race 1.

Οι τρεις πρώτες σειρές θα σχηματίζονται ως ακολούθως:

  • Οι τρεις κορυφαίοι αναβάτες θα ξεκινούν από την τρίτη σειρά
  • Οι αναβάτες που τερματίζουν στην 4η, 5η και 6η θέση θα ξεκινούν από την πρώτη σειρά
  • Οι αναβάτες που τερμάτισαν στην 7η, 8η και 8η θέση θα ξεκινούν από την δεύτερη σειρά

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport (κατηγορία 600 κυβικών) θα υποδεχτεί στους αγώνες την εισαγωγή της σημαίας, που σημαίνει ότι θα δούμε τις Supersport μοτοσικλέτες να αλλάζουν λάστιχα κατά την διάρκεια ενός αγώνα, όταν αλλάζουν οι συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2017, το FIM Superstock Cup 1000 κυβικών θα γίνει ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την ονομασία European Superstock 1000 Championship.

Τεχνικοί κανονισμοί FIM Superbike World Championship: 

Οι κανονισμοί για το Airbox έχουν εξελιχθεί, που σημαίνει ότι πλέον θα επιτρέπεται η αντικατάσταση των αισθητήρων. Τα επιπρόσθετα μέρη του συστήματος σωλήνων εισαγωγής θα μπορούν πλέον να αντικατασταθούν για μεγαλύτερη αντοχή, διατηρώντας την ίδια ακριβώς λειτουργικότητα με την αντίστοιχη μιας μοτοσικλέτας δρόμου.

FIM Supersport World Championship:

Όσον αφορά τις τεχνικές τροποποιήσεις για αυτήν την κατηγορία, έχουν γίνει προσαρμογές που επιτρέπουν τις τροποποιήσεις στους άξονες των τροχών και σε σχετικά εξαρτήματα. Αυτές οι αλλαγές σημαίνει ότι θα δούμε ταχύτερες και πιο ασφαλείς αντικαταστάσεις τροχών.

Ιατρικές Ενημερώσεις:

Από την ερχόμενη σεζόν θα είναι πλέον καθήκον των αγωνιζομένων να ενημερώνουν αμέσως τον ιατρικό διευθυντή, εάν τυχόν υπάρχουν μεταβολές στην κατάσταση της υγείας τους που μπορούν να επηρεάσουν την οδηγική τους ικανότητα.

Συντάκτης: Δ.Ν.