Η GoPro παρουσίασε, έπειτα από μεγάλη αναμονή, το Karma drone της μαζί με δύο νέες action cams την Hero 5 Black και την Hero 5 Session σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Το νέο quadcopter είναι κομψό, συμπαγές και αναδιπλούμενο, ενώ αποθηκεύεται και μεταφέρεται πανεύκολα στο μικρό σακίδιο που δίνεται με το drone. Οι χρήστες  του θα μπορούν να το ελέγχουν από ένα αναδιπλούμενο χειριστήριο. Το μισό μέρος του χειριστηρίου αποτελείται από μια οθόνη αφής και το άλλο μισό από δύο joysticks με ελάχιστα κουμπιά για την απογείωση και την προσγείωσή του. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο για την εγκατάσταση καλωδίου για την λειτουργία της κάμερας.

Το GoPro Karma είναι συμβατό με της τελευταίας γενιάς κάμερες, όπως την Hero 5 Black, την Hero 5 Session και την Hero 4 Silver. Η κάμερα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος (και όχι από κάτω), ενώ στο ίδιο σημείο υπάρχει και ένας σταθεροποιητής τριών αξόνων που σταθεροποιεί τις κάμερες για την λήψη ομαλών πλάνων, ο οποίος μπορεί να αφαιρεθεί για χειροκίνητη χρήση.

Επίσης, διαθέτει ένα κουμπί για απογείωση, ένα κουμπί για απογείωση και ένα κουμπί για επιστροφή στο αρχικό σημείο, καθώς επίσης και τέσσερα προγράμματα για λήψεις: dronie, cable cam, reveal και orbit.

Τέλος το Karma προσφέρει και την εφαρμογή “passenger app”, που επιτρέπει σε ένα άλλο άτομο να δει το video κατευθείαν από το drone, αλλά και να ελέγξει την θέση της κάμερας.

Η κυκλοφορία του νέου GoPro Karma, αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου.

© 2016 Copyright on2wheels

Συντάκτης: Σταύρος Κρασσάς