Ένα “Έργο Τέχνης”… Ducati Diavel Diesel (Βίντεο)

Η Ducati και η Diesel άνοιξαν ένα νέο και ιδιαιτέρως σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους, με την αποκλειστική Ducati Diavel Diesel, μια μοναδική μοτοσικλέτα που συνδυάζει αρμονικά στοιχεία του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Η Ducati Diavel Diesel είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Andrea Rosso, Διευθυντή Δημιουργικού Τμήματος της Diesel, και του Κέντρου Σχεδιασμού της Ducati, ενώ θα κυκλοφορήσουν μόνο 666 κομμάτια σε όλο τον κόσμο.

Η καρδιά της Diavel Diesel αποτελείται από έναν Ducati Testastretta 11° Dual Spark κινητήρα, μια εξέλιξη των κινητήρων Ducati Corse που έχουν κερδίσει πρωταθλήματα στις πίστες όλου του κόσμου. Ο Testastretta 11° DS αποδίδει την ισχύ και την ροπή μιας Superbike, τα οποία ρυθμίζονται με το σύστημα διαχείρισης Ride by Wire που συνδυάζει την υψηλή απόδοση με  μια οδήγηση ομαλή και απολύτως διαχειρίσιμη.

 

Στο μπροστινό τμήμα της Diavel Diesel υπάρχει  ένα πιρούνι 50 χιλιοστών με επικάλυψη anti-friction και περίβλημα DLC (Diamond-like carbon) για ελαχιστοποίηση των τριβών. Το πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο στο σύστημα προφόρτισης ελατηρίου, ενώ το πίσω αμορτισέρ ενεργεί πάνω στο μονομερές ψαλίδι και είναι πλήρως ρυθμιζόμενο για συμπίεση και επαναφορά. Την απόδοση των φρένων εγγυάται η Brembo με δύο δίσκους 320 χιλιοστών με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες στο μπροστινό μέρος και έναν δίσκο 265 χιλιοστών με διπίστονη δαγκάνα στο πίσω. Επίσης, το πρότυπο Diavel Diesel είναι εξοπλισμένο με το DSP (Ducati Safety Pack) που περιλαμβάνει το ABS της Bosch και το Ducati Traction Control (DTC).

Η Diavel Diesel έχει σχεδιαστεί με μοναδικές ατσάλινες λεπτομέρειες, ορατές συγκολλήσεις και καρφιά. Διαθέτει ένα δερμάτινο κάθισμα με μοναδικό σχεδιασμό και αριθμημένη πλάκα στο πλαίσιο, ενώ απέχει μόλις 770 χιλιοστά από το έδαφος. Η εξάτμιση αποτελεί ένα μικρό έργο τέχνης χάρη στην Zircotec κεραμική επίστρωση των σωλήνων και τους μαύρους σιγαστήρες.

Στους σιγαστήρες, στο μπροστινό φτερό και στην δερμάτινη σέλα επιδεικνύεται το λογότυπο της τριμερής  πυραμίδας που αντιπροσωπεύει τα τρία “D” των Ducati, Diavel και Diesel.

Ο Andrea Rosso, Διευθυντής Δημιουργικού DIESEL, δήλωσε:

«Είναι μια πολύ σημαντική μοτοσικλέτα που αντανακλά την hard rock πλευρά της Diesel. Η φράση «Never Look Back» που είναι χαραγμένη στα δύο λογότυπα επεξηγεί το νόημα αυτής της εταιρικής σχέσης. Μια διαχρονική μοτοσικλέτα στην οποία διακρίνονται πολλά μοναδικά στοιχεία, όπως το βουρτσισμένο ατσάλι, οι ορατές συγκολλήσεις και τα καρφιά. Ducati Diavel και Diesel, τρεις λέξεις με έξι γράμματα που σχηματίζουν έναν τέλειο αριθμό τον 666, ο αριθμός των μοτοσικλετών που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο.»

Ο Claudio Domenicali, CEO DUCATI, δήλωσε:

«Η συνεργασία με την Diesel μας επέτρεψε να εξερευνήσουμε το πρωτοποριακό στυλ και διάφορες τεχνικές πτυχές με πλήρης σεβασμό των αξιών της Ducati. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δουλέψαμε με την Diesel, πάνω σε μια ήδη μοναδική πρότυπη μοτοσικλέτα και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.»

Γκαλερί

[show_avatar email=3 show_name=true]