Ένας “Σπαρτιάτης” στο θρυλικό Mugello!!!

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Ξεκίνησε το ιταλικό πρωτάθλημα minimoto, και η φετινή αγωνιστική σεζόν του Βασίλη Παντελεάκη. Ο “Σπαρτιάτης” (και σε καταγωγή) Βασίλης, έκανε δυναμική αρχή κατακτώντας την 9 και 11 θέση στο απαιτητικό “Mugellino” ανάμεσα σε 29 αναβάτες.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα άρχισε το πρωί της Παρασκευής στα δοκιμαστικά, με τον Βασίλη να “κοντράρει” τους άλλους αναβάτες, διαβάζοντας την πίστα, προετοιμασμένος για την αγωνιστική Κυριακή. Οι υπόλοιποι αναβάτες ήταν πιο έμπειροι και καλύτερα προετοιμασμένοι, μιας και είχε αγώνα κυπέλλου πριν από δύο Σαββατοκύριακα.

Η Κυριακή ξεκίνησε με τα δύο χρονομετρημένα, με τον Βασίλη να κατακτά την 12 θέση στην σχάρα εκκίνησης κάνοντας 40.400”, μετά από δύο περιπετειώδη γεμάτα ανταγωνισμό session με κόκκινες σημαίες. Ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε στις 11 το πρωί, με τον Βασίλη να τερματίζει μετά από μία κακή εκκίνηση και πολλές μάχες στην 11η  θέση και στους 5 βαθμούς. Ακολούθησε διακοπή, ξεκούραση και με γεμάτες μπαταρίες στον 2ο αγώνα το μεσημέρι με καλή εκκίνηση, κατέκτησε την 9η θέση και στους 7 βαθμούς μόλις 1 δευτερόλεπτο από τον 7ο, με τον αγώνα να διακόπτεται 3 γύρους νωρίτερα λόγω βροχής, αφαιρώντας του την ευκαιρία να πάρει μία καλύτερη θέση.

Δυναμική αρχή για τον Βασίλη φέτος, παρότι οι αντίπαλοί του ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι σε μία πίστα που οδήγησαν πριν από 15 μέρες, κατάφερε να “παίξει” στα ίσα και να βρεθεί μέσα στη δεκάδα με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Ανανεώνεται το ραντεβού του για τις 28-29 Μαΐου στο Autodromo di Franciacorta για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτές του Βασίλη, που ενισχύουν την πραγματοποίηση του ονείρου του!!!

Μπορείτε να ακολουθήσετε την πορεία του Βασίλη στην σελίδα του στο facebook:

https://www.facebook.com/VasilisPanteleakisMoto/