- Εντυπωσιακή νίκη του Andrea Locatelli στο WorldSSP. - 6 Μαρτίου 2020
- Ο Toprak Razgatlioglu στην κορυφή του WorldSBK στην Αυστραλία. - 3 Μαρτίου 2020
- Εντυπωσιακό ντεμπούτο για τον Scott Redding στο Phillip Island. - 3 Μαρτίου 2020
Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) κατέκτησε την όγδοη συνεχόμενη νίκη του στον ένατο γύρο του MotoGP 2017 που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Sachsenring της Γερμανίας, με διαφορά 3.310 δευτερολέπτων μπροστά από τον Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3) ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) με χρόνο 11.546.
Ο Marquez πήρε το προβάδισμα από την πρώτη στροφή ακολουθούμενος από τους Pedrosa, Jorge Lorenzo (Ducati Team), Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) και Folger. Κατά την διάρκεια του Germany Grand Prix οι Marquez και Pedrosa άρχισαν να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους αναβάτες ενώ ο Folger πέρασε στην τρίτη θέση και στη συνέχεια πλησίασε απειλητικά το δίδυμο της Repsol Honda για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης, ενώ στον πέμπτο γύρο ο Γερμανός rookie κατάφερε να πάρει αρχικά το προβάδισμα από τον Pedrosa και στον επόμενο γύρο από τον Marquez.
Καθώς ο Petrucci ανέβηκε στην τέταρτη θέση προσπερνώντας τον Lorenzo, ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) πλησίασε τους προπορευόμενους, ενώ οι Andrea Dovizioso (Ducati Team) και Petrucci επιδόθηκαν σε μια μάχη για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης καθώς ο Pedrosa άρχισε να επιβραδύνει τον ρυθμό του.
Στον ενδέκατο γύρο ο Marquez κατάφερε να περάσει στην ηγεσία του αγώνα με μικρή διαφορά από τον Folger, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να καλύψει τη διαφορά ασκώντας ιδιαίτερη πίεση στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ωστόσο ένα μικρό λάθος του αναβάτη της Monster Yamaha Tech 3 έδωσε την ευκαιρία στον Marquez να επεκτείνει το προβάδισμά του περνώντας την γραμμή του τερματισμού με διαφορά άνω των τριών δευτερολέπτων.
Πίσω από τους προπορευόμενους, ο Rossi δέχτηκε ακόμα μια επίθεση από τον Dovizioso, ενώ στην μεταξύ τους αναμέτρηση ενεπλάκησαν οι Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) και Alvaro Bautista (Pull&Bear Aspar Team).
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τους Viñales και Rossi να κατακτούν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ο Bautista που επικράτησε στην μάχη με τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) τερμάτισε την έκτη θέση ενώ οι Dovizioso, Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) και Cal Crutchlow (LCR Honda) οριστικοποίησαν την πρώτη δεκάδα.
Ο Marc Marquez, δήλωσε:
«Ειλικρινά, ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Γνώριζα από πριν ότι σε αυτήν την πίστα θα έπρεπε να επιτεθώ και ο στόχος μου ήταν η συγκέντρωση 25 πόντων. Πριν από τον αγώνα όλα ήταν υπό έλεγχο, είχα τα σωστά ελαστικά και πίστευα ότι ο συναθλητής μου θα ήταν ο κύριος αντίπαλος. Στη αρχή του αγώνα προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος όμως στη συνέχεια ο Jonas με πέρασε. Σκέφτηκα ότι ήταν καλό να υπήρχε άλλος ένας αναβάτης ανάμεσα σε μένα και τους άλλους, αλλά στη συνέχεια άρχισα να σκέφτομαι «τι κάνω εδώ». Στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο να μείνει σε αυτή τη θέση μέχρι το τέλος. Πίεσα τον εαυτό μου και είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό. Υπάρχει μεγάλη πίεση και είναι σαν να ξεκινώ από το μηδέν. Θα προσπαθήσουμε. Επίσης, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι την πρώτη μου νίκη θα την αφιερώσω στον Hayden και την οικογένειά του.»