Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Πρωταγωνιστής σε καταπληκτικές μάχες με το μπροστινό γκρουπ και παραλίγο βάθρο για τον Έλληνα αναβάτη!

Τον καλύτερό του αγώνα στην κορυφαία κατηγορία MiniGP του Ιταλικού πρωταθλήματος, έκανε ο Βασίλης Παντελεάκης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στην πίστα Magione της γειτονικής μας χώρας.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο Έλληνας αναβάτης στον προτελευταίο γύρο της σεζόν, δίνοντας πολύ σκληρές μάχες με τους συναθλητές του στο μπροστινό γκρουπ, αποδεικνύοντας ότι έχει ανέβει επίπεδο και είναι σε θέση να παλέψει με τον ανταγωνισμό για βάθρα και νίκες.

Οι εκκινήσεις συνεχίζουν και είναι ένα από τα μεγάλα ατού του Βασίλη, ο οποίος στον πρώτο αγώνα κατάφερε από 7ος που ξεκίνησε, να ανέβει στην 5η θέση. Τότε, όμως, ήρθε μια επαφή – από τις πολλές που γίνονται στις σκληρές μάχες του Ιταλικού πρωταθλήματος – για να τον ρίξει στην 11η θέση.

Αυτό ήταν και το κομβικό σημείο του πρώτου αγώνα για τον Έλληνα πιλότο, αφού έχασε επαφή με το μπροστινό γκρουπ που πάλεψε για τη νίκη. Ο Βασίλης τα έδωσε όλα στη μάχη για την 6η θέση, στην οποία ενεπλάκησαν 4 οδηγοί, τερματίζοντας τελικά 7ος με διαφορά ενός μόλις χιλιοστού από τον 6ο!

Από τη μικρή αυτή διαφορά, γίνεται εύκολα αντιληπτό το επίπεδο του πρώτου αγώνα και το πόσο δυνατές ήταν οι μάχες στους δέκα γύρους που διήρκεσε. Κι όμως, δεν ήταν τίποτα μπροστά στο θέαμα που πρόσφεραν οι 21 οδηγοί της κατηγορίας στο δεύτερο αγώνα!

Εφτά αναβάτες έδωσαν τη μάχη για τη νίκη μέχρι και λίγο πριν το τέλος στο δεύτερο σκέλος. Ανάμεσά τους και ο εκπληκτικός Βασίλης Παντελεάκης, ο οποίος ήταν και πάλι ασυναγώνιστος στην εκκίνηση, ανεβαίνοντας στην 3η θέση ήδη από την πρώτη στροφή.

Με φοβερή ευχέρεια στα φρένα, ο Έλληνας οδηγός έμεινε σταθερά στις μάχες του γκρουπ για την 1η θέση, όταν κυμάτισε η κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Όταν ξεκίνησε και πάλι, ο Βασίλης ήταν για μια ακόμη φορά ανάμεσα στους πρώτους, αλλά εκ νέου υπήρξε διακοπή με μια δεύτερη κόκκινη σημαία.

Δεν αποσυντονίστηκε και παρέμεινε συγκεντρωμένος και στην τρίτη έναρξη. Με άφθαστο πείσμα και δυναμικές προσπεράσεις, απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, που ορισμένα εξ αυτών δοκιμάζονται για να γίνουν μέλη της Ακαδημίας του Valentino Rossi!

Μόνο στο τέλος ο νικητής του 2ου αγώνα έκανε διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον δεύτερο, ενώ πίσω του έγιναν επικές μάχες με τον Βασίλη να τερματίζει τελικά 7ος, σε ένα γκρουπ που οι έξι πίσω από τον πρώτο είχαν μεταξύ τους διαφορά στα 9 δέκατα!

Επιπλέον ο Βασίλης – παρ’ όλες τις μάχες που έδωσε και χωρίς ποτέ μέσα στον αγώνα να έχει «καθαρή» πίστα μπροστά του –  έκανε τον τρίτο ταχύτερο γύρο με διαφορά μόλις δυο δέκατα από τον καλύτερο χρόνο του αγώνα!

Η συνολική παρουσία του Βασίλη Παντελεάκη, η ωριμότητα που επέδειξε και ο τρόπος που αντιμετώπισε τους πολύ πιο έμπειρους και μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους του, ενθουσίασε την ομάδα του.

Είναι χαρακτηριστικά, άλλωστε, τα λόγια του ιδιοκτήτη της ομάδας, του Alex Cassinari, ο οποίος μετά τον αγώνα έλεγε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την εικόνα του Βασίλη και στους δυο αγώνες. Για μένα, το γεγονός ότι μπορεί και στέκεται σαν ίσος απέναντι στους κορυφαίους οδηγούς της κατηγορίας, χωρίς να έχει στη διάθεσή του την υποστήριξη και τις υποδομές που έχουν αυτοί, λέει πάρα πολλά για τη δυναμική του Βασίλη. Του αξίζουν συγχαρητήρια!»

Βασίλης Παντελεάκης #3

«Ένοιωσα δυνατός και ανταγωνιστικός από την πρώτη στιγμή στην Magione, παρά το ότι δεν την είχα οδηγήσει παρά μόνο μια φορά στο παρελθόν. Στον πρώτο αγώνα πιστεύω ότι στάθηκα άτυχος. Με έβγαλαν εκτός πίστας για λίγο στην αρχή και οι πρώτοι, που δεν είχαν γρηγορότερο ρυθμό από εμένα, ξέφυγαν μπροστά. Στο δεύτερο αγώνα δεν είχα καθόλου άγχος. Ξεκίνησα με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, δεν είχα άγχος και όλα μου βγήκαν πιο εύκολα. Το διασκέδασα πολύ στις μάχες με τους υπόλοιπους στο μπροστά γκρουπ. Η χαρά μου ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όταν αντίκρισα την ομάδα και τους γονείς μου στο parc ferme να πανηγυρίζουν! Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που στέκονται στο πλευρό μου, την οικογένειά μου φυσικά, αλλά και τους χορηγούς μου για την υποστήριξή τους».

*Δελτίο Τύπου Planet Bikes

Γκαλερί