Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Στην κλασική της μορφή η BMW R nineT προσφέρει ένα εξαιρετικό και πλήρες πακέτο με μοναδικά στοιχεία και πολύ αξιοσέβαστη απόδοση, ωστόσο κάθε έμπειρος κατασκευαστής θεωρεί δεδομένο ότι πάντα υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης.

Το εμπνευσμένο “Saline” R9T αποτελεί δημιουργία του Luis Bertelli, ιδιοκτήτη-διαχειριστή του ιταλικού εργαστηρίου Luismoto και η ονομασία της είναι εμπνευσμένη από τους  ιστορικούς αγώνες ανάβασης που διεξάγονταν στην Τοσκάνη. Με την ζυγαριά να την κατατάσσει κατά 50 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την παλαιότερη μορφή της, ο κατασκευαστής επικεντρώθηκε τόσο στην απόδοση, όσο και στην αναδημιουργία μιας κλασικής εμφάνισης.

Η πλειοψηφία του μειωμένου βάρους της Saline R9T, αποδίδεται στην χρήση αλουμινίου. Η νέα ουρά, τα μπροστινά φέρινγκ, το φτερό έχουν κατασκευαστεί από ένα ελαφρύ κράμα. Για την τοποθέτηση του νέου πλαισίου πάνω στην μοτοσικλέτα, ο Luis έκοψε και αναμόρφωσε το υποπλαίσιο, καθώς και τις αναρτήσεις για το μπροστινό φέρινγκ. Στη συνέχεια, για να την κάνει ακόμα πιο ελαφριά, προέβη στην αντικατάσταση του πίσω συνόλου και την αντικατάσταση του τιμονιού με αλουμινένια clip on, καθώς επίσης και στην αντικατάσταση των εργοστασιακών ελαστικών, με εναλλακτικά από την Alpina.

Για περαιτέρω βελτίωση του χειρισμού της Saline R9T, τα μαύρα πλέον πιρούνια αναβαθμίστηκαν πλήρως, με την χρήση προοδευτικών ελατηρίων με άλλο ιξώδες λαδιού (πιο χοντρό) ενώ περιμετρικά τοποθετήθηκαν διακριτικές ενδεικτικές LED λωρίδες. Επίσης για λόγους αισθητικής μπήκε μία ενιαία, διπλής λειτουργίας, LED λωρίδα όπου βρίσκεται πάνω από την πινακίδα της μοτοσικλέτας.

Για το σχεδιασμό του εκπληκτικού μπροστινού φέρινγκ, ο Luis εμπνεύστηκε από το σχέδιο της μπροστινής μάσκας της BMW. Για να προσθέσει λειτουργικότητα στο σχεδιασμό του, το καθένα από τα ανοίγματα χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να στεγάσουν έναν ενιαίο προβολέα. Στο εσωτερικό μέρος του φέρινγκ, τα όργανα περιορίζονται σε έναν μόνο μετρητή Motogadget Motoscope και έναν οπίσθιο φωτισμό, ενώ το διακριτικό σύμβολο “Luismoto” βρίσκεται περήφανα πίσω από την οθόνη από plexiglass.

Ολοκληρώνοντας το σχεδιασμό της Saline R9T, ο Luis αφαίρεσε το εργοστασιακό φιλτροκούτι και το αντικατέστησε με φίλτρα pod και ένα προκατασκευασμένο υλικό πλήρωσης. Τέλος δεν λείπουν οι αισθητικές πινελιές στην νέα σέλα της “Saline” η οποία είναι διακοσμημένη με το λογότυπο της και με περιμετρικές ιδιαίτερες ραφές!

Γκαλερί

[show_avatar email=2 show_name=true]