Επιτροπή SBK: Αποφάσεις για WorldSBK και WorldSSP 2017

Από slide team
Latest posts by Από slide team (see all)

Η Επιτροπή Superbike που απαρτίζεται από τους κ.κ. Gregorio Lavilla (WorldSBK Sporting Director), Rezsö Bulcsu (FIM CCR Director), Takanao Tsubouchi (MSMA Representative), Daniel Carrera (WorldSBK Executive Director), Paul Duparc και Scott Smart (FIM) σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου στη Motorland Aragon, προέβη στις ακόλουθες αλλαγές στους κανονισμούς των Πρωταθλημάτων MOTUL FIM Superbike και World Supersport 2017.

Αθλητικοί και Πειθαρχικοί Κανονισμοί
  1. Μικρές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στους αθλητικούς κανόνες, οι οποίες αφορούσαν κυρίως διευκρινήσεις σχετικά με το ποιοι αναβάτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις Superpoles στις κατηγορίες SBK και Supersport. Αρχικά διευκρινίστηκε ότι στις Superpoles δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή των αναβατών που ο χρόνος τους είναι πάνω από το 107% των ταχύτερων αναβατών στις ελεύθερες δοκιμές. Ωστόσο, αυτοί οι αναβάτες μπορούν να συμμετάσχουν στον γύρο προθέρμανσης (στα SBK και Supersport 600 κ.εκ.) και να προκριθούν για τον αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι ο χρόνος τους θα είναι κάτω από το 107% των ταχύτερων αναβατών των κατηγοριών τους (σε αυτή την περίπτωση, θα τους επιτρέπεται να ξεκινήσουν τον αγώνα από το πίσω μέρος του grid).
  2. Εκτός από την απαγόρευση των scooters, αποφασίστηκε επίσης να απαγορευτεί και η χρήση των ηλεκτρικών μοτοσικλετών για εξοικείωση με την πίστα.
  3. Λίγες αλλαγές αποφασίστηκαν για την αποσαφήνιση της διαδικασίας εκκίνησης.
  4. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Αγώνας Κατεύθυνσης WorldSBK διαθέτει πολλές επιλογές ποινών, οι βαθμοί ποινής δεν είναι πλέον απαραίτητοι. Οι βαθμοί ποινής SBK αποσύρονται από τον κατάλογο των κυρώσεων.
Τεχνικοί Κανονισμοί

Διάφορες τεχνικές διευκρινίσεις πρόκειται να εφαρμοστούν στους τεχνικούς κανόνες για το 2017. Οι διευκρινίσεις αυτές αφορούν κυρίως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Supersport 300 και θα εισαχθούν στους κανονισμούς για άμεση εφαρμογή.

[show_avatar email=3 show_name=true]